ترفندهای خوشمزه شدن غذا: عصارهای از تجربیات نی نی سایتیها
همهی ما دوست داریم غذاهای خوشمزه و لذیذی بپزیم که همه انگشتانشان را هم با آن بخورند! اما گاهی اوقات رسیدن به این هدف، آنقدرها هم که فکر میکنیم آسان نیست. خوشبختانه در دنیای اینترنت، مخصوصا در فضاهایی مثل نی نی سایت، گنجینهای از تجربیات و ترفندهای آشپزی وجود دارد که میتواند به ما کمک کند.
در این پست، قصد داریم 15 مورد از بهترین و کاربردیترین ترفندهای خوشمزه شدن غذا را که از دل تجربیات کاربران نی نی سایت بیرون کشیدهایم، با شما به اشتراک بگذاریم. پس با ما همراه باشید:

- 🌐
ادویهها را تازه آسیاب کنید:
عطر و طعم ادویههای تازه آسیاب شده، قابل مقایسه با ادویههای آماده نیست. یک آسیاب کوچک تهیه کنید و قبل از استفاده، ادویهها را آسیاب کنید. - 🌐
از سبزیجات معطر تازه استفاده کنید:
ریحان، جعفری، گشنیز و نعنای تازه، طعم و عطر فوقالعادهای به غذا میبخشند. - 🌐
سیر را درست تفت دهید:
سیر نباید بسوزد، زیرا طعم تلخی به غذا میدهد. آن را در حرارت ملایم و در مراحل پایانی پخت تفت دهید. - 🌐
پیاز را کاراملی کنید:
پیاز کاراملی شده، طعم شیرین و لذیذی به غذا میدهد. صبر داشته باشید و پیاز را با حرارت ملایم به آرامی تفت دهید تا طلایی و نرم شود. - 🌐
از آب قلم استفاده کنید:
آب قلم، عصارهی طعم و مواد مغذی است. آن را در سوپ، آش و خورشتها استفاده کنید. - 🌐
مرینیت کردن را فراموش نکنید:
مرینیت کردن گوشت و مرغ، طعم و بافت آنها را بهبود میبخشد. - 🌐
از آبلیمو و سرکه به اندازه استفاده کنید:
این مواد، طعم ترش و دلچسبی به غذا میدهند، اما استفاده بیش از حد از آنها میتواند طعم غذا را خراب کند. - 🌐
نمک را در زمان مناسب اضافه کنید:
اضافه کردن نمک در ابتدای پخت، باعث سفت شدن گوشت میشود. نمک را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید. - 🌐
از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید:
زعفران، عطر و رنگ بینظیری به غذا میدهد. حتما از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. - 🌐
فلفل دلمه ای رنگی را دریابید:
فلفل دلمهایهای رنگی، طعم شیرینتری نسبت به فلفل دلمهای سبز دارند و به غذا زیبایی میبخشند. - 🌐
برای طعم دودی، از پاپریکا دودی استفاده کنید:
پاپریکا دودی، طعم دودی و خاصی به غذا میدهد. - 🌐
کره حیوانی به جای روغن نباتی:
کره طعم بهتری به غذا می دهد - 🌐
اضافه کردن مقدار کمی شکر یا عسل برای بالانس کردن طعم ها:
برای مثال در سس گوجه فرنگی، کمی شکر از ترشی زیاد آن کم می کند
امیدواریم این ترفندها به شما کمک کنند تا غذاهای خوشمزهتری بپزید و از آشپزی لذت بیشتری ببرید.
منتظر نظرات و تجربیات شما هستیم!
نوش جان!
ترفندهای خوشمزه شدن غذا: خلاصه تجربه ها از نی نی سایت
1. تفت دادن پیاز تا طلایی شدن
یکی از مهمترین نکات در خوشمزه شدن غذاها، تفت دادن پیاز به اندازه کافی است. پیاز را با حرارت ملایم و به آرامی تفت دهید تا طلایی و کاراملی شود. این کار باعث آزاد شدن طعم و عطر بینظیری در غذا میشود. تفت دادن پیاز با روغن کافی و حرارت ملایم باعث میشه که مزه اش شیرین و دلچسب بشه. از پیاز داغ آماده به هیچ وجه استفاده نکنید، طعم غذا رو خراب میکنه. حتما از پیاز تازه استفاده کنید، پیاز مونده طعم خوبی به غذا نمیده. میزان پیاز استفاده شده در غذا رو دست کم نگیرید، هرچی بیشتر بهتر!اگر فرصت ندارید، پیاز داغ رو از قبل آماده کنید و فریز کنید.
2. بهرهگیری از ادویه های تازه و با کیفیت
ادویهها نقش بسیار مهمی در طعم و عطر غذا دارند. سعی کنید از ادویههای تازه و با کیفیت استفاده کنید. ادویههایی که مدت زیادی از آسیاب شدن آنها گذشته، عطر و طعم خود را از دست میدهند. ادویه ها رو تو جای خشک و خنک نگهداری کنید. ادویه ها رو قبل از استفاده کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه. مراقب باشید ادویه ها نسوزن، طعم تلخی به غذا میدن. بهتره ادویه ها رو به مقدار کم تهیه کنید تا همیشه تازه باشن. از ترکیب ادویه های مختلف نترسید و امتحان کنید. به مقدار ادویه ای که استفاده میکنید دقت کنید، کم یا زیاد نباشه.
3. اضافه کردن سبزیجات معطر
بهرهگیری از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز، نعنا، ترخون و مرزه میتواند طعم و عطر غذا را به طرز چشمگیری بهبود بخشد. سبزیجات را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید تا عطر آنها حفظ شود. سبزیجات رو قبل از استفاده خوب بشورید و خشک کنید. سبزیجات رو خیلی ریز خرد نکنید. میتونید سبزیجات رو فریز کنید و در زمان نیاز استفاده کنید. بهتره از سبزیجات محلی و ارگانیک استفاده کنید. سبزیجات خشک هم میتونن جایگزین خوبی برای سبزیجات تازه باشن. به نوع غذایی که میپزید دقت کنید و سبزیجات مناسب رو انتخاب کنید.
4. بهرهگیری از آب قلم یا عصاره گوشت
آب قلم یا عصاره گوشت میتواند طعم بسیار لذیذی به غذا ببخشد. اگر فرصت کافی دارید، میتوانید آب قلم را خودتان تهیه کنید یا از عصارههای آماده موجود در بازار استفاده کنید. آب قلم رو میتونید فریز کنید و در زمان نیاز استفاده کنید. عصاره گوشت رو به مقدار کم استفاده کنید چون ممکنه طعم غذا رو خیلی شور کنه. از عصاره های گوشت خانگی استفاده کنید. به جای آب قلم و عصاره گوشت میتونید از قرص های گوشت استفاده کنید. آب قلم باعث لعاب دار شدن غذا میشه. برای گیاهخواران میتونید از عصاره سبزیجات استفاده کنید.
5. بهرهگیری از رب گوجه فرنگی با کیفیت
رب گوجه فرنگی یکی از مهمترین مواد اولیه در بسیاری از غذاهای ایرانی است. سعی کنید از رب گوجه فرنگی با کیفیت و رنگ خوب استفاده کنید. رب را قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. رب رو با روغن تفت بدید تا رنگش باز بشه. مراقب باشید رب نسوزه، طعم تلخی به غذا میده. رب خانگی طعم بهتری نسبت به رب های بازاری داره. به مقدار رب استفاده شده در غذا دقت کنید، زیاد باعث ترش شدن غذا میشه. برای اینکه رب کپک نزنه، روش روغن بریزید. رب رو در جای خنک و خشک نگهداری کنید.
6. اضافه کردن زعفران دم کرده
زعفران یکی از گرانبهاترین ادویههای جهان است که طعم و عطر بینظیری به غذا میبخشد. زعفران دم کرده را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود. زعفران رو با آب جوش دم کنید. از زعفران اصل استفاده کنید. میتونید زعفران رو با یخ دم کنید تا رنگ بهتری داشته باشه. زعفران رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. زعفران رو به مقدار کم استفاده کنید چون طعمش خیلی قویه. زعفران خواص درمانی زیادی داره.
7. بهرهگیری از آبلیمو یا آب نارنج تازه
آبلیمو یا آب نارنج تازه میتواند طعم بسیار خوبی به غذا ببخشد. این مواد را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید تا طعم ترش و تازه آنها حفظ شود. آبلیمو و آب نارنج رو از میوه های تازه تهیه کنید. آبلیمو و آب نارنج رو در جای خنک نگهداری کنید. به مقدار آبلیمو و آب نارنج استفاده شده در غذا دقت کنید. میتونید آبلیمو و آب نارنج رو فریز کنید. از آبلیمو و آب نارنج صنعتی استفاده نکنید. آبلیمو و آب نارنج خواص زیادی دارن.
8. بهرهگیری از سیر
سیر یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی است که طعم و عطر بسیار خوبی به غذا میبخشد. سیر را میتوانید به صورت خرد شده، رنده شده یا پوره شده به غذا اضافه کنید. سیر رو قبل از استفاده کمی تفت بدید تا عطرش آزاد بشه. مراقب باشید سیر نسوزه، طعم تلخی به غذا میده. سیر رو در جای خنک و خشک نگهداری کنید. از سیر تازه استفاده کنید. به مقدار سیر استفاده شده در غذا دقت کنید. سیر خواص درمانی زیادی داره.
9. اضافه کردن یک قاشق شکر
اضافه کردن یک قاشق شکر به برخی از غذاها میتواند طعم آنها را متعادل کند و باعث خوشمزهتر شدن آنها شود. به عنوان مثال، اضافه کردن شکر به سس گوجه فرنگی میتواند طعم ترشی آن را کاهش دهد. شکر رو به مقدار کم استفاده کنید. شکر باعث میشه طعم غذا متعادل بشه. به جای شکر میتونید از عسل استفاده کنید. شکر رو در جای خشک نگهداری کنید. شکر سفید و قهوه ای تفاوت زیادی ندارن. شکر خواص زیادی نداره.
10. بهرهگیری از کره یا روغن حیوانی
بهرهگیری از کره یا روغن حیوانی میتواند طعم بسیار لذیذی به غذا ببخشد. این مواد را میتوانید در اواخر پخت به غذا اضافه کنید تا عطر آنها حفظ شود. کره و روغن حیوانی رو به مقدار کم استفاده کنید. کره و روغن حیوانی باعث خوش طعم شدن غذا میشن. کره و روغن حیوانی رو در جای خنک نگهداری کنید. از کره و روغن حیوانی با کیفیت استفاده کنید. کره و روغن حیوانی برای سلامتی مفید هستن. مراقب باشید کره و روغن حیوانی نسوزن.
11. اضافه کردن یک تکه دنبه
اضافه کردن یک تکه دنبه به برخی از غذاها، مخصوصا آبگوشت و آش، میتواند طعم بسیار لذیذی به آنها ببخشد. دنبه را قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. دنبه رو به مقدار کم استفاده کنید. دنبه رو قبل از استفاده خوب بشورید. دنبه رو میتونید فریز کنید. دنبه باعث خوش طعم شدن غذا میشه. دنبه برای همه مناسب نیست. دنبه رو زیاد تفت ندید.
12. مرینت کردن گوشت و مرغ
مرینت کردن گوشت و مرغ قبل از پخت میتواند طعم آنها را بسیار بهتر کند. برای مرینت کردن میتوانید از ترکیباتی مانند آبلیمو، روغن زیتون، پیاز، سیر، ادویهها و سبزیجات معطر استفاده کنید. گوشت و مرغ رو حداقل یک ساعت قبل از پخت مرینت کنید. میتونید از ماست هم برای مرینت کردن استفاده کنید. مرینت کردن باعث نرم شدن گوشت و مرغ میشه. به ترکیبات مرینت دقت کنید. مراقب باشید مرینت خیلی ترش نباشه. میتونید از سبزیجات مختلف برای مرینت کردن استفاده کنید.
13. پخت غذا با حرارت ملایم
پخت غذا با حرارت ملایم باعث میشود تا مواد اولیه به خوبی بپزند و طعمها با هم ترکیب شوند. عجله نکنید و اجازه دهید غذا به آرامی بپزد. پخت غذا با حرارت ملایم باعث میشه که ته نگیره. پخت غذا با حرارت ملایم باعث میشه که مواد مغذی غذا حفظ بشه. پخت غذا با حرارت ملایم زمان بیشتری میبره. صبر داشته باشید تا غذا خوب بپزه. به حرارت مناسب برای هر غذا دقت کنید. زود پز برای همه غذاها مناسب نیست.
14. تنظیم نمک غذا در انتها
نمک یکی از مهمترین چاشنیها در غذا است. سعی کنید نمک غذا را در انتها و بعد از پخت کامل تنظیم کنید. این کار باعث میشود تا طعم واقعی غذا را بچشید و نمک را به اندازه کافی اضافه کنید. از نمک دریا استفاده کنید. به مقدار نمک استفاده شده در غذا دقت کنید. کم نمک بهتر از پر نمکه. نمک رو در جای خشک نگهداری کنید. نمک ید دار برای سلامتی مفیده. نمک رو در آخر پخت اضافه کنید.
15. بهرهگیری از فلفل مناسب
بهرهگیری از فلفل مناسب با نوع غذا میتونه اون رو خیلی خوشمزه کنه. مثلاً فلفل سیاه برای گوشت و مرغ مناسبه و فلفل قرمز برای غذاهای تند و جنوبی. به تندی فلفل دقت کنید. از فلفل تازه آسیاب شده استفاده کنید. فلفل رو در جای خشک نگهداری کنید. به نوع غذایی که میپزید دقت کنید و فلفل مناسب رو انتخاب کنید. فلفل خواص زیادی داره. فلفل رو به مقدار کم استفاده کنید.






